top of page

Titanium Fietsen - Zottegem

FIETSEN DE GROOTE PLATTOO -PILOT CYCLES – Titanium Bikes - ZOTTEGEM

Titanium werd als materiaal ontdekt eind 17e eeuw en ontleent zijn naam aan de onsterfelijke titanen uit de Griekse mythologie.

Duurzaamheid

Titanium heeft een aantal héél interessante eigenschappen : het corrodeert noch roest. Daardoor blijft het heel sterk en mooi uitzien.

Het materiaal kent, ongeacht het gebruik, geen metaalmoeheid. Dit in tegenstelling tot andere metalen zoals bijvoorbeeld aluminium. Titanium is onverwoestbaar maar elegant.

Een titanium frame hoeft niet gelakt te worden, zo is het gebruik van chemicaliën beperkt tot het absolute minimum. Indien je je Pilot frame krast, kan dit eenvoudig weggegomd worden. Frame als nieuw!😊

Rijcomfort

Staal heeft van nature absorberende eigenschappen, titanium doet daar nog een schepje bovenop. Titanium dempt of absorbeert de trillingen die ontstaan bij het rijden op een onregelmatig oppervlak waardoor het rijcomfort sterkt toeneemt.

Titanium als alternatief voor Carbon

Doordat titanium zo sterk is, is er minder materiaal nodig om een goed, licht en sterk frame te bouwen. Het gewicht van een titanium frame is vergelijkbaar met een gemiddeld carbon frame en ligt lager dan een hoogwaardig aluminium frame. Voordeel van titanium ten opzichte van carbon of aluminium is dat er bij een valpartij de kans vele malen kleiner is op een breuk of scheur.

MTB Pilot Cycles Locum met PINION riemaandrijving

Mountainbikes van Pilot kenmerken zich met tonnen rijplezier, comfort en controle op alle soorten paden, wegen, trails, heuvels. De extra dikke banden, ook wel Plus Tires genoemd, geven je enorm veel grip en comfort, in het bijzonder op droge, steenachtige ondergronden.

Pilot Cycles biedt exclusieve fietsen met unieke componenten en onderdelen.

Neem nu het aandrijfsysteem van Pinion.

Een Pinion aandrijving is een versnellingssysteem met tandwielen rond de trapas dat ronddraait in een volledig gesloten systeem met olie. Dit maakt van dit type aandrijving een absoluut onderhoudsvriendelijke versnellingsapparaat.

Een Pinion versnelling komt in 12 of 18 versnellingen. Voor deze laatste betaal je netto 200 euro meer. Noem het een staaltje van innovatie, echt revolutionair!

www.pinion.eu/en/technology

Met de riemaandrijving van Gates in combinatie met een Pinion versnellingssysteem heb je een fiets die in gelijk welke omstandigheden het vuile werk zal doorstaan.

Geen gedoe meer om te ketting schoon te schrobben, een riem draait zonder probleem 10.000 km vooraleer deze moet vervangen worden.

Fietsen De Groote Plattoo – Zottegem, is dealer van Pilot Cycles Titianum fietsen en verdeler van Pinion onderdelen.

Ontdek het gamma aan titanium race, gravel, MTB of elektrische fietsen : www.pilotcycles.be

92 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven