top of page

KONA staat garant voor plezier op de fiets


KONA is een Canadees merk die zich specialiseert in mountainbikes, trekkingfietsen, cyclocross fietsen en recent gravelbikes.

KONA fietsen hebben uitmuntende stuureigenschappen en heel kwalitatieve frames. Uit vrijwel iedere test komt KONA eruit als een uitermate leuke fiets om mee te rijden. De mountainbikes staan bekend om hun messcherp stuurgedrag en de volledige controle die de rijder ervaart.

De frames zijn beschikbaar in aluminum, carbon en staal. KONA is één van de weinige merken die nog relatief veel lichtgewicht staal gebruikt voor zijn frames. Dit is vrij uniek en daar is KONA terecht trots op. Staal heeft unieke eigenschappen die prima passen bij een oerdegelijke trekkingfiets. Een groeiende groep consumenten kan de charme en degelijkheid van staal waarderen en kiest daardoor steeds vaker voor een stalen fiets.

KONA is op verschillende niveaus trendsetter. KONA was het eerste merk dat begon met een “slooping frame” ( een schuin aflopende bovenbuis). Heden hebben bijna alle fietsfabrikanten van sportieve fietsen het slooping frame geïmplementeerd in hun productieproces.

Als één van de eerste merken maakte KONA de overstap van 26” (inch) naar 29” wielen op de mountainbike. Vandaag is deze wielmaat niet meer weg te denken in het wereldje van fanatieke mountainbikers.

Sinds jaren is KONA reeds actief met de “gravel” fietsen en kwam als één van de eerste met een ontwikkelde “gravel bike”, namelijk het iconische model “ROVE”. Het segment gravel fietsen is vandaag sterk uitgebreid.

De Groote Plattoo is sinds heden officieel dealer van het merk KONA.


117 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page