top of page

DE GROOTE PLATTOO GECERTIFICEERD BOSCH EBIKE DEALER

Bijgewerkt op: 2 feb. 2020

Afgelopen week volgde ik een dealertraining bij BOSCH EBIKE SYSTEMS. En natuurlijk deel ik graag met jullie de nieuwtjes en innovatieve oplossingen die BOSCH biedt in het gamma van de elektrische fietsen!


EBIKEN is in opkomst, verwacht wordt dat de tendens zich verderzet de komende jaren. Jong of oud, stedelijk of sportief, met elektrische rugwind fietst iedereen relaxter, langer en frisser. Een niche beweging is een trend geworden. Het loont om over te stappen op de EBIKE.


Zo presenteerde Deloitte afgelopen maand december een prestigieus rapport over de technische ontwikkelingen van de toekomst. Volgens hen is het de taak van de eBike om de vele stedelijke problemen aan te pakken. De boodschap is glashelder : Neem de fiets en red de stad!


Ik realiseer me dat ik aan het wegfietsen ben van mijn initieel onderwerp, remmen is de boodschap!

Dit brengt me meteen bij één van de innovatieve oplossingen van BOSCH : het ABS remsysteem voor de eBike!

BOSCH kiest voluit voor veiligheid op de weg. Wielsensoren controleren de snelheid van beide wielen. Wanneer het voorwiel door een te bruuske rem ingreep dreigt te blokkeren, regelt - en optimaliseert op die manier – het BOSCH eBike ABS de rijstabiliteit en de bestuurbaarheid van de eBike, met name bij rijden op gladde wegen.


Verder komt BOSCH in 2020 met een reeks nieuwe elektrische motoren (4e generatie) op de markt.

Zo worden de motoren steeds compacter en lichter. Het comfort en natuurlijke rijgevoel die voortvloeien uit de bijna geruisloze BOSCH Drive Units zorgen voor een uniek fietsplezier.


De motor wordt bediend vanop het stuur met intuïtief aanvoelende displays. BOSCH biedt geïntegreerde systemen die zo ontwikkeld zijn dat de afzonderlijke componenten perfect op elkaar afgestemd zijn. SmartphoneHub maakt van de eBike met de smartphone en de COBI.Bike app een volledig verbonden eBike. Zo is er voor elke fietser een passende en betrouwbare begeleider op elke tocht.


Ik kan nog meer vertellen (…euh schrijven in dit geval), kom langs en ontdek de mogelijkheden die BOSCH ons te bieden heeft.

Tot de volgende fietsblog! …of in mijn atelier :-)

Sportieve groet

Davy

Een kiekje in het BOSCH EBIKE opleiding center.
BOSCH EBIKE DEALER TRAINING

42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page