“The Circle Of Life?”

Blog


Titanium werd als materiaal ontdekt eind 17e eeuw en ontleent zijn naam aan de onsterfelijke titanen uit de Griekse mythologie.

Duurzaamheid

Titanium heeft een aantal héél interessante eigenschappen : het corrodeert noch roest. Daardoor blijft het heel sterk en mooi uitzien.

Het materiaal kent, ongeacht het gebruik, geen metaalmoeheid. Dit in tegenstelling tot andere metalen zoals bijvoorbeeld aluminium. Titanium is onverwoestbaar maar elegant.

Een titanium frame hoeft niet gelakt te worden, zo is het gebruik van chemicaliën beperkt tot het absolute minimum. Indien je je Pilot frame krast, kan dit eenvoudig weggegomd worden. Frame als nieuw!😊


Rijcomfort

Staal heeft van nature absorberende eigenschappen, titanium doet daar nog een schepje bovenop. Titanium dempt of absorbeert de trillingen die ontstaan bij het rijden op een onregelmatig oppervlak waardoor het rijcomfort sterkt toeneemt.


Alternatief voor Carbon

Doordat titanium zo sterk is, is er minder materiaal nodig om een goed, licht en sterk frame te bouwen. Het gewicht van een titanium frame is vergelijkbaar met een gemiddeld carbon frame en ligt lager dan een hoogwaardig aluminium frame. Voordeel van titanium ten opzichte van carbon of aluminium is dat er bij een valpartij de kans vele malen kleiner is op een breuk of scheur.
Ontdek het gamma aan titanium race, gravel, MTB of elektrische fietsen : www.pilotcycles.be

56 keer bekeken0 reacties

Ik heb altijd al iets gehad met ambachten. Het mooie van ambacht is het tastbare en directe resultaat dat voortvloeit uit de handen van ambachtslieden.

Die alsmaar groeiende interesse heeft ertoe geleid dat ik zelf de stap gezet heb om me de “stiel” van fietsenmaker eigen te maken, we zijn ondertussen enkele jaren verder 😊

"Customize your bike" of gewoonweg, "fiets op maat" laat de klant toe om zijn/haar gedroomde fiets van A tot Z op te bouwen.

Hoe ga ik te werk? Ik nodig de klant uit en reserveer daar ruim de tijd voor om te luisteren naar de wensen/noden van de fietser. Een tas lekkere koffie mag niet ontbreken tijdens zo’n interessant gesprek!

Na de inbreng van de klant, zoek ik alle gewenste te monteren onderdelen op en werk een prijsvoorstel uit dat ik verder mondeling toelicht aan de klant.

Na wat bijschaven staat het concept op scherp en worden alle onderdelen en het frame besteld.

Eénmaal ik begin te monteren in mijn atelier, groeit het project uiteindelijk uit tot de verwezenlijking van de droom van de klant. Hier doen we het voor! Ik nodig alle mensen uit die twijfelen om ondernemer te worden, volg je buikgevoel!😊

Ik ben even aan het afdwalen van het pad dat bereden wordt, maar dat laat deze prachtige world touring bike ook toe. Salsa Marrakesch is de ideale fiets voor bikepacking en laat toe om grote afstanden in ruige omstandigheden af te leggen. Comfort op de fiets, in een notendop, dat is wat SALSA CYCLES te bieden heeft...dop, dat is wat SALSA CYCLES te bieden heeft.

46 keer bekeken0 reacties

Velen kennen wellicht het gevoel van het verlangend uitkijken naar iets. Dat “iets” kan een reis zijn, een cadeau of…tja, hoe kan het anders, hier ben ik weer, ne vélo 😊

Als dealer van KONA kijk ik reeds 2 maanden uit naar de release van de nieuwe modellen 2021.

Het momentum is er!!

De vernieuwde website van KONA gaat hand in hand met de release van de nieuwe modellen “2021”. Jaja, sommigen vieren nieuwjaar per 01/01, bij de fietshandelaren ligt dat wat later op het jaar 😊

Het nieuwe fietsseizoen breekt aan!

Het is van op de schoolbanken geleden dat ik de “trappen van vergelijking” nog eens dien toe te passen. Er ligt wel een (dik) laagje stof op, maar goed, het lukt wel.

Als KONA iets op de markt zet, lijkt het zich jaar na jaar weer te overtreffen. Goed-beter-best…

Bij het aanschouwen van de nieuwe modellen viel de mond open (waar is mijn mondkapje…), enkel lucht kwam er nog uit, verder niks. Onze beste Noorderburen zouden meteen zeggen “nouw zèg, vette fiets”… en dan alsnog, kwam de schreeuw uit de keel! Wauw!!

De Gravelbikes van KONA weerspiegelen de authentieke identiteit van het merk. Ze zijn gewoonweg “marvellous”.

Duik in het bad der verlangens en dompel je onder in de Gravelbikes van KONA. https://www.konaworld.com/

Sportieve Groet

Davy
188 keer bekeken0 reacties

De Groote Plattoo

info@degrooteplattoo.be

+32 (0)472 66 56 58

Davy Ysebaert 

Vierwegenstraat 28

9620 Zottegem  

BE0677.969.226

© 2018 door De Groote Plattoo - Design door KridoDesign - info@kridodesign.be